Dashboard uitgelicht: Algemeen

Terug naar blogs

Dashboard uitgelicht: Algemeen

Geschreven op 9 februari 2023

EduViewz: beschrijving dashboard “Algemeen”
Leestijd: 3 minuten

EduViewz is ontwikkeld om onderwijsinstellingen inzicht te geven in de data die al voorhanden is binnen onderwijsinstellingen. Door deze data overzichtelijk, visueel en interactief weer te geven, kan de opgevraagde data op een laagdrempelige manier bekeken, geïnterpreteerd en geanalyseerd worden. Doordat de data die in EduViewz staat, altijd beschikbaar blijft, kan er steeds een vergelijking gemaakt worden met historische data. Uiteindelijk is het zelfs mogelijk om op basis van de historische data voorspellingen op te stellen voor de toekomst. EduViewz is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

EduViewz geeft data weer in verschillende dashboards. De komende tijd laten we u door middel van artikelen kennismaken met de verschillende onderdelen.

Startpagina EduViewz

 

In dit artikel wordt het dashboard Algemeen uitgelicht. Dit dashboard voorziet de eindgebruiker van verschillende data met betrekking tot de studentpopulatie.

KPI

Door aan een dashboard Key Performance Indicatoren (KPI’s) toe te voegen, kan de eindgebruiker direct zien of de vastgestelde doelstellingen behaald zijn of dat er in het proces nog moet worden bijgestuurd. De gestelde doelen en het aantal KPI’s zijn door onderwijsinstellingen zelf te bepalen.

In het dashboard algemeen kan een onderwijsinstelling een KPI opnemen waarmee de doelstelling met betrekking tot het behalen van de studie binnen de gestelde tijd aangeven wordt. Een voorbeeld hiervan is “Maximaal 25% van de studenten staat langer dan 4 jaar ingeschreven gerekend vanaf de eerste inschrijfdatum”.

KPI-balk

In dit overzicht ziet de eindgebruiker direct dat het doel (maximaal 25% van de studenten staat langer dan 4 jaar ingeschreven) behaald is.

Studentpopulatie

Naast de KPI’s toont het dashboard algemeen in een aantal velden de verschillende aspecten van de studentpopulatie. Als eerste is dat het totaal aantal studenten dat ingeschreven staat. Het aantal afstudeerders wordt separaat weergegeven. Dit totaaloverzicht wordt door middel van een aantal andere visuals onderverdeeld in verdeling per studiejaar en verdeling in de fase van de studie waarin een student zich bevindt.

Verschillende indelingen

 

Daarnaast kan de eindgebruiker inzicht krijgen in het geslacht van de studenten en tot welke leeftijdsgroep ze behoren, welke vooropleiding ze hebben gevolgd en de studieduur.

Verschillende indelingen

Op alle afzonderlijke visuals kan doorgeklikt worden voor meer informatie. Op het  moment dat er in de grafiek “leeftijdsgroep” op de leeftijd 25-30 geklikt wordt, wordt alle getoonde informatie omgezet naar deze specifieke leeftijdsgroep.

Gehele dashboard

 

In Nederland studeren elk jaar zo’n 600.000 HBO en WO studenten. In het MBO worden elk jaar circa 510.000 studenten opgeleid. Ook bij buitenlandse studenten is Nederland populair. In 2019 volgden circa 86.000 buitenlandse studenten in Nederland een studie. Ook de herkomst van zowel land als geografisch gebied wordt in EduViewz weergegeven. Deze visuals kunnen zowel in- als uitgezoomd worden voor een totaaloverzicht.

Geografisch overzicht

Algemene filters

Ten slotte kan de eindgebruiker zelf filters selecteren waarna de visuals in beeld gebracht worden. Voorbeelden van filters zijn, vrij te kiezen inschrijfdatum en een selectie van verschillende faculteiten, academies of afdelingen. De eindgebruiker kan op deze manier de informatie van de overkoepelende onderwijsinstelling in beeld brengen, maar kan de informatie ook terugbrengen naar faculteit, academie of afdelingsniveau.

Meer weten?

Wil je meer informatie over EduViewz, vul dan onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan