Voortgangsoverzicht voor de Studentcoach

Terug naar blogs

Voortgangsoverzicht voor de Studentcoach

Geschreven op 10 april 2024

Momenteel zijn er bij ROC Midden Nederland veel verschillende Excel bestanden in omloop die gebruikt worden om (handmatig) informatie over de voortgang van de student samen te brengen om overzicht te creëren. Vanuit dit gegeven is gestart om – stap voor stap – dit vraagstuk op te pakken en hier vorm aan te geven.

Wat is het eigenlijk?

Het voortgangsoverzicht is een overzicht voor de studentcoaches om snel en eenvoudig een beknopt en actueel overzicht te krijgen van diens studenten. Het kan helpen om snel een beeld te krijgen van hoe de studenten er momenteel voor staan zonder daarvoor de informatie, die verspreid wordt vastgelegd, zelf op te zoeken en bij te houden in Excel bestanden of andere zelfgemaakte overzichten. Voor meer verdieping kan uiteraard nog steeds het bronsysteem worden geraadpleegd.

In de eerste versie die EduViewz en ROC Midden Nederland hebben gerealiseerd zien studentcoaches van hun studenten de aanwezigheid, de examenstructuur met cijfers en de BPV uren van het huidige stage bedrijf.

Enkele kenmerken

  • Studentcoaches zien alleen de studenten met een actieve verbintenis waar ze op dat moment studentcoach van zijn.
  • Het is een ‘kijk-venster’, we tonen gegevens uit EduArte (en later itslearning) op één ‘A4’tje’.
  • We tonen alleen de belangrijkste feitelijke informatie die is vastgelegd.
  • De gegevens worden iedere nacht ververst, zodat het beeld altijd actueel is.

 

Doorkijkje naar de nabije toekomst

Inmiddels is gestart om het voortgangsoverzicht verder uit te breiden met formatieve resultaten die in EduArte worden vastgelegd. Aansluitend willen we het ook mogelijk maken om de eindbeoordelingen die in de vakken van itslearning worden vastgelegd te tonen.

 

Heeft bovenstaande uw interesse gewekt? Wij staan klaar om ook uw project tot een succes te maken. Neem contact met ons op en laat ons samen de mogelijkheden verkennen!

Meer weten?

Wil je meer informatie over EduViewz, vul dan onderstaand formulier in.

"*" geeft vereiste velden aan